Het nieuwe premium toestel van Samsung

Actualiteit 29 aug 2014

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung heeft begin 2014 haar nieuwe vlaggenschip geïntroduceerd. Het nieuwe premium toestel van Samsung is de Galaxy S5. De verwachtingen voor het nieuwe toestel van Samsung waren vanaf de eerste dag na de presentatie van het voorgaande vlaggenschip hooggespannen, dit kwam omdat de Galaxy S4 in veel opzichten flink tegen viel en volgens velen te wensen overliet. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft voor de Galaxy S5 niet speciaal evenement georganiseerd want het toestel werd tijdens het Mobile World Congress 2014 gepresenteerd in Barcelona. De presentatie is door iedereen goed ontvangen en vrijwel iedereen kon niet wachten tot het toestel verkrijgbaar was.

In april van 2014 kon iedereen eindelijk het toestel aanschaffen als los toestel of in combinatie met een mobiel telefoon abonnement. Vanaf de eerste dag vlogen de Samsung Galaxy S5 smartphones als warme broodjes over de toonbank. Eindelijk heeft Samsung weer een acceptabele smartphone op de markt gebracht waar je als consument mee gezien wilt worden. Het toestel is ten opzichte van het vorige premium model in alle opzichten verandert. De hardware en software zijn flink onderhanden genomen en ook heeft Samsung het toestel van verschillende extra functies voorzien. Extra functies die het toestel heeft zijn een hartslagsensor, vingerafdrukscanner, ultra power saving mode en een download booster. Deze laatste zal ik in dit artikel verder gaan behandelen zodat iedereen weet hoe de download booster te gebruiken en waarvoor deze nieuwe functie dient.

Nieuwe functie: de Download Booster

De opkomst van mobiel internet is in een vogelvlucht gegaan, vandaag de dag kunnen wij niet meer zonder mobiel internet. Helemaal als je een smartphone als de Samsung Galaxy S5 in je bezit hebt is het ondenkbaar om geen gebruik te kunnen maken van mobiel internet. Het keerpunt van mobiel internet is dat het tot voor kort niet erg snel was en vooral niet stabiel was. Dit had niets te maken met de smartphones maar met de netwerken van de providers. Gelukkig bieden nu de eerste providers stabiel en supersnel internet aan via het 4G netwerk. Het 4G netwerk zorgt ervoor dat iedereen gebruik kan maken van stabiele mobiele internetverbindingen, die ook nog eens supersnel is.

Mobiel internet speelt vandaag de dag een belangrijke rol in het dagelijks leven en hoe sneller we bestanden kunnen versturen en downloaden des te beter het is. De verwachting voor de toekomst is dat het downloaden en versturen van gegevens binnen enkele seconden kan. Samsung laat de gebruikers van de Samsung Galaxy S5 nu al kennismaken met supersnel bestandsoverdracht door een nieuwe functie toe te voegen aan het toestel namelijk de Download Booster. Met de Download Booster kun je nog hogere upload en download snelheden krijgen. De nieuwe functie combineert 4G en Wi-Fi en hierdoor worden de extreem hoge snelheden behaald.

In een notendop, de Download Booster combineert de Wi-Fi verbinding en de 4G verbinding om een download taak te voltooien. De gecombineerde snelheid zal sneller zijn dan alleen Wi-Fi of 4G. De Download Booster kan alleen ingezet worden voor het downloaden van bestanden niet voor het streamen van video’s en films. Als je bijvoorbeeld via YouTube een video wilt streamen dan zal de Samsung Galaxy S5 alleen gebruik maken of van de Wi-Fi verbinding of van de 4G verbinding. Dit voldoet prima maar het kan soms enige vertraging opleveren.

Hoeveel extra snelheid biedt de Download Booster aan?

Om met de Samsung Galaxy S5 gebruik te kunnen maken van de Download Booster moet deze eerst ingeschakeld worden via de instelling van het toestel. Als de Download Booster is ingeschakeld gebruik je met de Galaxy S5 zowel de 4G verbinding en de eventueel beschikbare Wi-Fi verbinding in de buurt. Mert de Download Booster kun je enkel en alleen bestanden sneller downloaden, het werkt niet als je films of video’s wilt gaan streamen.

Samsung beweert dat het inschakelen van de Download Booster ongeveer 80  tot 90 procent extra snelheid geeft bovenop de normale snelheid die aangeboden wordt door de provider. Bijvoorbeeld als je bij de Galaxy S5 alleen de 4G verbinding zal gebruiken en je hebt een download snelheid van 5MB en als je alleen via een Wi-Fi verbinding bestanden download en je hebt 10MB download snelheid zal met het inschakelen van de download Booster de totale downloadsnelheid uitkomen tussen de 12 en 13MB.

De downloadsnelheid is mede afhankelijk vanwaar je het bestand download. De hierboven genoemde snelheden zijn een voorbeeld, het kan zijn dat je zelfs sneller kunt downloaden met de Download Booster of juist langzamer. Dit is afhankelijk van de verbinding met de server.

← Goedkoop gebruikmaken van mobiel internet Veilig mobiel internetten →

About the author

admin

Leave A Reply