Google Apps for work en veiligheid

Actualiteit 21 mei 2015

Wereldwijd maken ontzettend veel bedrijven gebruik van Google Apps for Work. Van kleine eenmanszaken tot grote multinationals. De webbased diensten van Google apps zijn onbeperkt schaalbaar en worden door allerlei bedrijfstypes gebruikt. De vraag die echter vele mensen en bedrijven bezig houdt, is de veiligheid van Google Apps.Wie kan er allemaal bij mijn bestanden en wat gebeurd er met de bestanden?

Wat houdt Google Apps precies in?

Het Google Apps for work pakket bestaat uit verschillende webbased diensten. Hiermee kunt u online overal en altijd gebruik maken van e-mail, agenda, contacten en documenten. Met Google Apps hebben gebruikers standaard 30FB opslagruimte. Het pakket bestaat uit:

  • Gmail zakelijk
  • Google Drive
  • Google Agenda
  • Google Plus
  • Google Hangouts
  • Google Docs, Spreadsheet en Presentation
  • Google Apps Chrome for Business

De meest gebruikte features zijn Gmail voor bedrijven, Google agenda en Google Drive. Google drive is een cloud based file management oplossing, waarbij allerlei documenten kunnen worden opgeslagen, aangemaakt en gedeeld. Gebruikers kunnen hierbij zelf bepalen wie bepaalde documenten mogen inzien en wie ze mag bewerken.

De eerste vraag die bedrijven vaak stellen wanneer ze gebruik willen gaan maken van Google Apps is of het wel veilig is.

Veiligheid van Google Apps

Google heeft de veiligheid van Google Apps hoog in het vaandel staan. Google heeft een zogenaamde SSAE 16 / ISAE 3402 II certificering, waarbij door een externe auditor onderzocht is of Google over de juiste beveiligingsmechanismenen en protocollen beschikt. Google zorgt ervoor dat er een spam- en virusbescherming van topklasse is, die continue automatisch up-to-date wordt gehouden. Data wordt op verschillende servers in verschillende datacenters opgeslagen, zodat er altijd een extra backup is in geval van calamiteiten. Google geeft aan dat niemand bij je data kan alleen jijzelf. Eventueel zijn er mogelijkheden om naast de gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord ook een tweede beveiligingsmethode te gebruiken. Dit kan met behulp van een token of een sms.

Privacy

De data die je in Google Apps opslaat, kun je bewaren zo lang jij dat wilt. Deze data is en zal altijd jouw eigendom blijven. Wil je data uit Google apps verwijderen, dan kan dat zonder problemen. Google zal de data nooit met derden delen, alleen in zeer uitzonderlijke omstandigheden. Dit staat in details beschreven in Google’s Privacybeleid.

← Voordelig bellen, tv kijken én internetten Goedkoop gebruikmaken van mobiel internet →

About the author

admin

Leave A Reply