Goedkoop gebruikmaken van mobiel internet

Actualiteit 30 aug 2014

Het traditionele mobiele telefoon abonnement wordt minder vaak afgesloten dan jaren geleden. De consument wil mede door de crisis zoveel mogelijk besparen op zijn of haar maandelijkse onkosten en het mobiele telefoon abonnement is één van de eerste aspecten die aangepakt wordt om op te besparen. Bij het traditionele mobiele telefoon abonnement krijgt de consument bij het afsluiten van het abonnement de mogelijkheid om goedkoop een mobiele telefoon of smartphone aan te schaffen of ze krijgen deze zelfs gratis bij het afsluiten van het mobiele telefoon abonnement.

Door te weinig innovatie in de telecom branche vinden veel consumenten het niet noodzakelijk om een nieuwe mobiele telefoon of smartphone aan te schaffen. De consumenten gaan liever een jaar of twee langer door met hun eigen mobiele telefoon of smartphone en hierdoor krijgen deze consumenten de kans om een goedkoop mobiele telefoon abonnement af te sluiten in de vorm van een sim only met internet.

De reden dat deze consumenten massaal overstappen naar een sim only met internet is dat ze maandelijks flink kunnen besparen op het mobiele telefoon abonnement. De besparing loopt in de meeste gevallen al snel op tot 50 procent van de huidige kosten voor het traditionele mobiele telefoon abonnement. Ben geen dief van de eigen portemonnee en bespaar door over te stappen op een sim only met internet.

Waarom overstappen?

Iedereen die wil besparen op zijn of  haar maandelijkse uitgaven moet eigenlijk overstappen op een sim only met internet zodra de mogelijkheid zich voordoet. Het enige nadeel dat opgenoemd kan worden van een sim only abonnement is dat de consument al in het bezit moet zijn van een goedwerkende mobiele telefoon of smartphone. Bij een sim only krijgt de consument alleen een simkaart en hierdoor kan er goedkoop gebruik gemaakt worden van het mobiele telefoon netwerk. Alles is in principe hetzelfde als bij een traditioneel telefoon abonnement, het enige verschil is dat er geen gratis of goedkope mobiele telefoon of smartphone bij verkregen wordt. Het overstappen naar een goedkope sim only provider is makkelijker dan de meeste mensen zouden denken. Alle providers in Nederland werken goed samen en daardoor wordt het overstappen van provider a naar provider b een stuk eenvoudiger. Begin vandaag nog met besparen op de mobiele telefoonkosten door over te stappen op een goedkoop sim only abonnement.

Sim only met internet

De huidige mobiele telefoons en smartphones bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van mobiel internet. Als hier gebruik gemaakt van wil worden is het noodzakelijk om een sim only met internet af te sluiten. Zonder een internetbundel bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van mobiel internet ook maar dan moet er per MB betaald worden en de kosten kunnen dan extreem hoog oplopen. De internetbundel is af te sluiten in verschillende hoeveelheden en hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte internetbundel af te sluiten. Een aantal providers in Nederland bieden ongelimiteerde internetbundels aan en met een dergelijke internetbundel kan de hele maand zonder zorgen gebruik gemaakt worden van mobiel internet.

Nummerbehoud aanvragen bij overstap naar sim only met internet

Overstappen naar een sim only met internet is kinderlijk eenvoudig en het is iedereen aan te raden om over te stappen wanneer de mogelijkheid zich voordoet. Bij het overstappen is het mogelijk om het eigen mobiele telefoonnummer mee te nemen, zodat het mobiele telefoonnummer die bij iedereen bekend is nog steeds in het bezit blijft. Bij het overstappen kan gebruik gemaakt worden van nummerbehoud om het huidige mobiele telefoonnummer te behouden. Veel providers bieden deze service gratis aan, terwijl anderen hier kosten voor rekening. De providers mogen kosten in rekening brengen voor nummerbehoud, dit geldt alleen voor de provider die het mobiele telefoonnummer overneemt. De kosten die meestal in rekening gebracht worden door de provider voor nummerbehoud liggen vrijwel altijd rond de 10 euro.

Vergelijk voor de goedkoopste sim only met internet

In Nederland kennen we verschillende providers en alle providers bieden goedkope sim only abonnementen aan. Hierdoor is het voor een ieder verstandig om de verschillende sim only abonnementen met elkaar te vergelijken. Vergelijk ten alle tijden de gelijkwaardige abonnementen zodat precies gekeken kan worden welke provider het goedkoopste sim only met internet abonnement aan biedt. Sluit daarna direct het abonnement af bij de goedkoopste provider en bespaar tot 50 procent op de maandelijkse mobiele telefoonkosten.

← Google Apps for work en veiligheid Het nieuwe premium toestel van Samsung →

About the author

admin

Leave A Reply